Шукати в цьому блозі

середу, 5 грудня 2012 р.

Враження про Індію: Еллора

27 листопада їздили в Еллору дивитися печери. Від Пуне це близько чотирьох годин їзди, тож для цього довелося виїхати аж о п’ятій ранку. Не зважаючи на мій коматозний стан, печери дуже вразили.

A) Пуне  - B) Еллора

Печери Еллори були побудовані з 6 по 9 ст. до н.е. за часів правління династії Раштракутів. Весь комплекс складається з 34 печерних храмів, 12 з яких є буддійськими, 5 — джайнськими, і решта 17 — індуїстськими. Як і всі історичні пам’ятки подібного рівня, вони зараховані до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Всі печери пронумеровані, але орієнтуватися в них досить важко навіть маючи карту. На щастя, є чудовий сайт ElloraCaves.org з фотографіями, описом і картами всіх печер.

Холодне каміння, химерна архітектура... Атмосферу всередині печер словами передати неможливо, особливо усвідомлюючи, що їм під три тисячі років. Як це можна було створити, гадки не маю. Навіть храми не побудовані, а висічені просто зі скелі згори донизу. Поряд з краєвидами Лонавли Еллора справила на мене поки що одне з найсильніших вражень за весь час перебування в Індії.

Печера №16

Печера №16: кам’яний стовп

Печера №16: храм Кайласа

Біля печери №16

Печера №16: храм Кайласа

Печера №32

Печера №32

Печера №33: Сарванубгуті

Бурундучок

Печера №29: Андгакасуравадга

Вигляд з печери №29

Печера №10: статуя Будди, що сидить

Як завжди, решту фотографій можна знайти в моєму альбомі на Пікасі.

3 коментарі: