Шукати в цьому блозі

понеділок, 19 листопада 2012 р.

Аудіофіли такі аудіофіли

От скажіть мені, що відбувається в головах людей, які слухають 96 кГц/24-бітні lossless-файли на звичайному плеєрі (нехай якісному) без підсилювача і стверджують, що вони чують різницю... ні, не з mp3, а навіть з 44 кГц/16-біт, тобто з роздільністю звичайного компакт-диска. Ось, що пише цей любитель Теплого лампового звуку™:


Тобто наш власник досконалих вух десь чув, що прошивка Rockbox на крихітному Sansa Fuze робить дива. Написавши всім, що провів «сліпий тест» на якість, містер Хай-фай отримав пояснення особливостей роботи рокбоксу:


Прочитавши викриття фокусу, людина пише:
«I realize that the downsampling doesn't help things, but there is more texture and depth to the 24/96 rips over the 16/44.»

Мовляв я розумію, що звук реально не покращується, але ж які барви, яка глибина звучання... Тепер спробуйте мені довести що аудіофільство — це не діагноз.

PS: Тим, хто зараз потягнеться за рушницею та захоче розказати про те, який чарівний світ хайфаю йому відкривають його супервуха у поєднанні з айподом, рекомендую спочатку прочитати цю статтю: 24/192 Music Downloads ...and why they make no sense. Відразу хочу додати, що сам маю на диску кілька файлів 24/192 FLAC, але крім тестування заліза вони хіба що дають ефект плацебо.

Немає коментарів:

Дописати коментар